Путін підписав скандальний антитерористичний «пакет Ярової»

informvest.net

Уряд буде сумлінно стежити за тим, як буде реалізовуватися цей закон, пообіцяв речник Путіна

Президент Росії Володимир Путін підписав поправки в антитерористичне законодавство, запропоновані депутатом Іриною Яровою і сенатором Віктором Озеровим, повідомив журналістам прес-секретар президента Дмитро Пєсков, передає «Інтерфакс».

«Президент підписав пакет документів, поправки до закону про заходи з протидії терроризму», - сказав Пєсков.

«Уряд буде сумлінно контролювати те, як буде реалізовуватися цей закон, і за необхідності, якщо будуть виявлені дійсно якісь небажані прояви, уряд за дорученням президента буде вживати відповідних заходів. Тобто закон підписаний в тандемі з переліком доручень», - додав прес-секретар президента РФ.

Нагадаємо, що в червні Держдума і Рада Федерації схвалила «антитерористичний» пакет поправок, які, зокрема, зобов'язують операторів зв'язку зберігати листування та переговори користувачів протягом півроку. Інший закон пакета вводить кримінальну відповідальність за міжнародний терористичний акт і покарання за публічні заклики до насильницького повалення влади та нападу на посольства. Також вводиться новий склад злочину - неповідомлення про злочин терористичної спрямованості.