Путін вже не вважає підвищення пенсій першочерговим завданням

Фото з відкритих джерел

Говорячи про те, що у другому півріччі пенсії не були про індексовані, глава РФ зазначив: уряд країни скорочує витрати по тих позиціях, які не вважає першочерговими

Президент РФ Володимир Путін розповів, що індексація пенсій у другому півріччі не відбулась через політику оптимізації витрат держбюджету. Про це він сказав в інтерв'ю агентству Bloomberg, яке публікує сайт Кремля.

Говорячи про те, що у другому півріччі пенсії не були про індексовані, глава РФ зазначив: уряд країни скорочує витрати по тих позиціях, які не вважає першочерговими.

«Друге півріччя не індексували, зате на початку наступного року зробимо одноразову виплату в розмірі п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян для кожного пенсіонера, яка, взагалі-то, співрозмірна з компенсацією. Ми діємо дуже прагматично і дуже обережно. Ми скорочуємо витрати по тих позиціях, які не вважаємо першочерговими, і не збираємося бездумно розкидати наші резерви», - сказав Путін.

Як раніше повідомлялось, також в інтерв'ю агентству Bloomberg президент Росії запевнив, що йому нічого не відомо про злам базу даних Демократичної партії США.