Путін божиться, що йому невідомо, хто зламав пошту американських демократів

Путін божиться, що йому невідомо, хто зламав пошту американських демократів
Фото з відкритих джерел

Президент РФ висловив подив, що світ зацікавився політичними інтригами

Президент Росії Володимир Путін запевняє, що йому нічого не відомо про злам базу даних Демократичної партії США. Про це він сказав в інтерв’ю Bloomberg, яке опубліковане на сайті Кремля.

«Ви знаєте, стільки багато хакерів сьогодні, причому вони діють настільки філігранно, настільки тонко, можуть залишити в потрібному місці і в потрібний час свій «слід». Або навіть не свій «слід», а закамуфлювати свою діяльність під діяльність якихось інших хакерів з інших територій, з інших країн. Це річ, яку дуже важко перевірити. Якщо взагалі можливо її перевірити».

Путін розповів, що на на державному рівні Росія не займається кіберпровокаціями. На його думку, немає значення, чи з Росії були хакери, які зламали пошту демократів США. «Хіба це важливо? Важливий змістом того, що було пред'явлено громадськості. Навколо цього повинна вестися дискусія насправді. Не потрібно відводити увагу громадськості від суті проблеми, підміняючи якимись другорядними питаннями, пов'язаними з пошуком того, хто це зробив», - зазначив він.

Ввідповідаючи на запитання щодо російського сліду в цій хакерські атаці, Путін так старанно намагався переконати громадськість у невинуватості РФ, що двічі повторив – мовляв, нічого про це не знає. «…хочу Вам ще раз сказати: мені про це точно абсолютно нічого не відомо, і на державному рівні Росія ніколи цим не займається. Я, чесно кажучи, навіть не міг собі уявити, якщо сказати Вам відверто, що інформація подібного роду може становити інтерес для американської громадськості. Що, виявляється, передвиборний штаб одного з кандидатів, в даному випадку пані Клінтон, працював на неї, а не рівномірно на всіх кандидатів Демократичної партії. Так мені просто в голову не приходило, що це може бути для когось цікаво. Тому навіть з цієї точки зору ми ніяк туди офіційно не могли залізти. Для цього, розумієте, треба відчувати нерв і особливості внутрішньополітичного життя Сполучених Штатів. Не впевнений, що навіть наші фахівці в МЗС відчувають це належним чином», - розповів він..

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: