Рада ухвалила законопроект щодо гарантування державою вкладів

Вклади фізосіб

Верховна Рада ухвалила внесений президентом України законопроект №5553 «Про внесення зміни до закону України «Про банки і банківську діяльність» щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб». Відповідне рішення підтримали 276 народних депутатів.

«Законопроект розроблено з метою посилення тенденції із подолання кризових явищ у банківській системі України та закріплення прояву волі держави як власника державних банків у забезпеченні захисту інтересів вкладників – фізичних осіб», - йдеться у пояснювальній записці.

Документом вносяться зміни до статті 57 закону України «Про банки і банківську діяльність». Згідно з цією зміною держава бере на себе обов’язок із гарантування відшкодування фізичним особам – вкладникам державних банків тієї частини суми вкладу, що перевищує граничний розмір відшкодування коштів за вкладами, встановлений у відповідності із законом «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

При цьому для цих фізичних осіб також зберігаються передбачені законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» гарантії за вкладами у сумі, що не перевищує граничного розміру відшкодування коштів за вкладами.

Нагадаємо, ввечері 18 грудня уряд України схвалив рішення про націоналізацію Приватбанку

Передбачається, що держава в особі Міністерства фінансів України стане власником 100% акцій банку. Вона гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів її клієнтів.

Приватбанк очолить колишній міністр фінансів та один із топ-менеджерів банку у 1990-х роках Олександр Шлапак

Уряд виділить гроші з державного бюджету для стабілізації Приватбанку. Після стабілізації банк буде продано.

Читайте також статті «Главкома» «Торги йшли до останнього». Як забирали банк Коломойського» та «Кому винен, усім пробачаю». Феномен бізнесмена Коломойського»