Рада ухвалила законопроект щодо гарантування державою вкладів

Рада ухвалила законопроект щодо гарантування державою вкладів
Вклади фізосіб

Верховна Рада ухвалила внесений президентом України законопроект №5553 «Про внесення зміни до закону України «Про банки і банківську діяльність» щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб». Відповідне рішення підтримали 276 народних депутатів.

«Законопроект розроблено з метою посилення тенденції із подолання кризових явищ у банківській системі України та закріплення прояву волі держави як власника державних банків у забезпеченні захисту інтересів вкладників – фізичних осіб», - йдеться у пояснювальній записці.

Документом вносяться зміни до статті 57 закону України «Про банки і банківську діяльність». Згідно з цією зміною держава бере на себе обов’язок із гарантування відшкодування фізичним особам – вкладникам державних банків тієї частини суми вкладу, що перевищує граничний розмір відшкодування коштів за вкладами, встановлений у відповідності із законом «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

При цьому для цих фізичних осіб також зберігаються передбачені законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» гарантії за вкладами у сумі, що не перевищує граничного розміру відшкодування коштів за вкладами.

Нагадаємо, ввечері 18 грудня уряд України схвалив рішення про націоналізацію Приватбанку

Передбачається, що держава в особі Міністерства фінансів України стане власником 100% акцій банку. Вона гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів її клієнтів.

Приватбанк очолить колишній міністр фінансів та один із топ-менеджерів банку у 1990-х роках Олександр Шлапак

Уряд виділить гроші з державного бюджету для стабілізації Приватбанку. Після стабілізації банк буде продано.

Читайте також статті «Главкома» «Торги йшли до останнього». Як забирали банк Коломойського» та «Кому винен, усім пробачаю». Феномен бізнесмена Коломойського»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: