Радбез ООН збирає екстрене засідання через дії Північної Кореї

Засідання Радбезу ООН

Північна Корея запустила балістичну ракету, яка пролетіла над Японією і впала в Тихому океані

Рада Безпеки ООН проведе увечері 29 серпня екстрене засідання щодо нового ракетного випробування КНДР.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела в дипломатичних колах.

Ініціаторами засідання стали Японія, США і Південна Корея.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що дії КНДР – «безпрецедентна загроза для нації».

Також він повідомив, що розмовляв з президентом США Дональдом Трампом і той підтримав необхідність посилення тиску на Північну Корею.

Як повідомлялося, Північна Корея здійснила запуск ракети, імовірно, Hwasong 12 в східному напрямку. Збройні сили Південної Кореї заявили, що ракета була запущена з району Сунан недалеко від північнокорейської столиці незадовго до 6 ранку (за місцевим часом) і пролетіла 2700 км, досягнувши висоти близько 550 км.

Ракета розпалася на три частини і впала у водах японського Хоккайдо. На території країни спрацювала урядова система оповіщення J-Alert, яка попередила людей про небезпеку.

Нагадаємо, головний секретар кабінету міністрів Японії Йошихид Суга назвав запуск ракети Північною Кореєю, яка пролетіла над територією Японії, безпрецедентною і серйозною загрозою східноазіатському архіпелагу.

Як раніше повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив, що Північна Корея стикнеться з «вогнем і люттю», якщо надумає загрожувати Штатам. У відповідь Пхеньян пригрозив ракетним ударом по острову Гуам, де розташована база ВПС США.

Глава Пентагону також пригрозив Північній Кореї кінцем режиму.

Канцлер Німеччина Ангела Меркель розкритикувала Трампа за «ескалацію риторики».