КНДР може нанести авіаудар по військовій базі США після висловлювань Трампа

КНДР може нанести авіаудар по військовій базі США після висловлювань Трампа

Військово-морська база США на острові Гуам

Дату запуску представник армії КНДР не уточнив, проте зазначив, що це буде, «як тільки відповідне рішення прийме глава держави Кім Чен Ин»

Північна Корея вивчає можливість нанесення ракетного удару по базі ВПС США на тихоокеанському острові Гуам. Про це в середу заявив представник корейської народної армії державному агентству KCNA, повідомляє Reuters.

«КНДР в будь-який момент готова завдати послідовний і масштабний удар за допомогою стратегічної балістичної ракети середньої дальності «Хвасонг-12», щоб вразити військові бази США, включаючи Андерсен», - йдеться в повідомленні.

Гуам - найбільша стратегічна військова база США в Тихому океані. Військовослужбовці США зосереджені в основному на авіабазі Андерсен і військово-морській базі Апра-Харбор.

Дати запуску представник армії КНДР не уточнив, проте зазначив, що це буде, «як тільки відповідне рішення прийме глава держави Кім Чен Ин».

Нагадаємо, у вівторок, 8 серпня, президент США Дональд Трамп заявив, що КНДР зустрінеться з «вогнем і люттю, яких світ ще не бачив», якщо її розробки ядерної зброї будуть загрожувати США

Раніше Північна Корея пообіцяла Америці «тисячократну помсту» за ініціативу введення жорстких санкцій ООН проти КНДР.

Як відомо, 28 липня КНДР здійснила запуск балістичної ракети, яка могла впасти у виключній економічній зоні Японії. Міністерство оборони США теж зафіксувало ракетний запуск.

В ніч проти суботи, 29 липня, Пхеньян оголосив про проведення другого успішного запуску міжконтинентальної балістичної ракети «Хвасон-14». Лідер країни Кім Чен Ин заявив, що балістичні ракети КНДР здатні досягти будь-якої точки на території США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: