Росія на тиждень відклала візит Денісової до Сенцова

Олег Сенцов

За словами омбудсмена, Україна буде вимагати, щоб відвідати Сенцова якнайшвидше

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у четвер, 14 червня, прибула до Росії, щоб здійснити моніторингові візити у місця несвободи, де тримаються українські політв’язні.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

За словами Денісової, російська сторона запропонувала здійснити перший візит 16 червня до міста Омськ, де утримується українець Дмитро Штибліков.

При цьому питання з візитом до Олега Сенцова залишається відкритим.

«Ми наполягаємо на якомога швидшій поїздці до міста Лабитнангі (Тюменська область), де тримається Олег, а Росія пропонує можливу дату візиту після 22 червня. Нас це категорично не влаштовує! Ми будемо далі наполягати на тому, щоб ми поїхали туди найближчими днями», - заявила омбудсмен.

Крім того, вона повідомила, що проводиться робота щодо можливого відвідання Романа Сущенка, який утримується у СІЗО «Лефортово», та Миколи Карпюка, який знаходиться в тюрмі у місті Владимир.

Нагадаємо, згідно з домовленостями між президентом України та президентом РФ був підготований список політв’язнів, яких планують відвідати омбудсмени обох країн. Після поїздки до Росії Денісова планує здійснити візит у Сімферопольське СІЗО на тимчасово окупованих територіях Криму.