Росія на тиждень відклала візит Денісової до Сенцова

Росія на тиждень відклала візит Денісової до Сенцова
Олег Сенцов

За словами омбудсмена, Україна буде вимагати, щоб відвідати Сенцова якнайшвидше

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у четвер, 14 червня, прибула до Росії, щоб здійснити моніторингові візити у місця несвободи, де тримаються українські політв’язні.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

За словами Денісової, російська сторона запропонувала здійснити перший візит 16 червня до міста Омськ, де утримується українець Дмитро Штибліков.

При цьому питання з візитом до Олега Сенцова залишається відкритим.

«Ми наполягаємо на якомога швидшій поїздці до міста Лабитнангі (Тюменська область), де тримається Олег, а Росія пропонує можливу дату візиту після 22 червня. Нас це категорично не влаштовує! Ми будемо далі наполягати на тому, щоб ми поїхали туди найближчими днями», - заявила омбудсмен.

Крім того, вона повідомила, що проводиться робота щодо можливого відвідання Романа Сущенка, який утримується у СІЗО «Лефортово», та Миколи Карпюка, який знаходиться в тюрмі у місті Владимир.

Нагадаємо, згідно з домовленостями між президентом України та президентом РФ був підготований список політв’язнів, яких планують відвідати омбудсмени обох країн. Після поїздки до Росії Денісова планує здійснити візит у Сімферопольське СІЗО на тимчасово окупованих територіях Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: