Росія збільшить фінансування своїх військових та пропагандистів

Уряд Росії має намір витратити на оборону додаткові 3 мільярди доларів

Уряд Росії пропонує збільшити витрати на оборону в 2017 році на 180 млрд рублів (близько 3 млрд доларів). Про це повідомило агентство РБК в п'ятницю, 6 жовтня, з посиланням на проект поправок до бюджету, внесених до Держдуми.

У разі прийняття поправок загальний бюджет на оборону складе понад 3 трлн рублів (3,3 відсотка від ВВП). Заплановане збільшення повністю припадає на так звану «закриту» частину оборонних витрат.

Зростання оборонного бюджету передбачається за рахунок зменшення видатків за іншими напрямками. Так, витрати на медицину, освіту і соціальну політику можуть бути скорочені на 54 млрд рублів (близько 92 млн доларів).

Разом з оборонним бюджетом найбільш помітно зростуть видатки на засоби масової інформації - на 3 млрд рублів (близько 50 млн доларів). Загальні витрати федерального бюджету Росії уряд оцінює в 17 трлн рублів, при цьому дефіцит бюджету складе 2,5 відсотка від ВВП.

Нагадаємо, викладач Гріннел коледжу (штат Айова) Марк Шнайдер виступив із ідеєю про те, що під час навчань «Захід-2017» Росія відпрацьовувала можливість проведення наступальної операції проти країн Балтії, які є членами НАТО.