Російська омбудсмен не збирається просити Путіна помилувати Сенцова

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова 

Відмову надсилати Путіну прохання про помилування Москалькова пояснила законом, який не дозволяє їй цього робити

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що не буде просити президента Володимира Путіна про помилування українського режисера, політв’язня Кремля Олега Сенцова.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Відмову надсилати Путіну прохання про помилування Москалькова пояснила законом, який не дозволяє їй цього робити.

«Закон мені не дозволяє звертатися з клопотаннями і розраховувати на розгляд цього звернення як публічного офіційного документа», — заявила уповноважена.

Вона водночас сказала, що не знає, чи хочуть родичі та сам Сенцов, аби його помилували.

«Я ніколи не говорила, що у мене немає позиції. Є певний порядок, який передбачає звернення приватної людини, його волевиявлення про помилування. Я поки нічого не знаю про волевиявлення родичів, самого Сенцова, чи хоче він цього», — заявила омбудсмен.

Станом на 27 червня, Олег Сенцов вже 45-й день тримає голодування. Таким чином він намагається домогтися звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. 

26 червня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросила омбудсмена РФ Тетяну Москалькову звернутися до президента Росії Володимира Путіна з проханням про помилування українського режисера, політв’язня Олега Сенцова. Російський омбудсмен заявила, що, на її думку, здоров'ю Сенцова нічого не загрожує.

Нагадаємо, російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що український омбудсмен Людмила Денісова не може одна зустрітися з українським режисером Олегом Сенцовим через особливості російського законодавства.

Сенцов, який голодує з 14 травня, заявив, що не буде писати президенту РФ Володимиру Путіну прохання про помилування