Російські військові у Макіївці вбили мирного жителя

Російські військові на Донбасі

Цивільне населення Донбасу гине від рук російських найманців

Присутність російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донбасу призводить до загострення обстановки в регіоні та загибелі цивільного населення.

Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, 25 серпня двома військовослужбовцями 5-ї окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ скоєно вбивство цивільної особи.

«Після злочину російські військовослужбовці намагалися сфабрикувати докази з метою звинувачення загиблого в нападі на військових», - інформують розвідники.

Крім того, у районі н.п. Красний Яр на розтяжці підірвався місцевий житель.

«У зв’язку з відсутністю попереджувальних знаків та непоінформованістю місцевого населення щодо ділянок мінних загороджень поблизу річки Сіверський Донець у районі н.п. Красний Яр (смуга відповідальності 2-ї окремої мотострілецької бригади 2 АК ЗС РФ), на розтяжці підірвався та отримав травми не сумісні з життям місцевий житель», - повідомили в ГУР.

Раніше стало відомо, що російські найманці, що воюють на території українського Донбасу, отримують 35-80 тисяч рублів.  Кадровий офіцер РФ на окупованому Донбасі отримує 80 тис. руб. або $1290 на місяць, командир танка 150 тис. на місяць або $2419 на місяць, навідник танка 100 тис. на місяць або $1612 на місяць.