Російський політолог пояснив, чому мільярдер Прохоров розпродує свої активи у Росії

radiosvoboda.org

Як тільки Прохоров припинив співпрацю з Потаніним, його справи «пішли вниз»

Російський мільярдер Михайло Прохоров змушений продати свої активи через те, що він не справляється з управлінням. Таку думку в коментарі «Главкому» висловив російський політолог Станіслав Бєлковський.

«Не тому, що Кремль на нього тисне, не тому, що його «обстрілюють» зеленькою - це все нісенітниця. Прохоров був хорошим субменеджером при Володимирі Потаніні (президент інвестфонду «Онексім», власником якої є Прохоров - прим. Ред.). Як тільки він опинився один, з'ясувалося, що він недостатньо ефективний в цій якості», - сказав експерт.

«З тих пір Прохорова почали переслідувати невдачі. Невдачі у його поході в політику зі створеною ним партією «Правое дело», невдачі в його проекті «Е-мобиль», який закрився через те, що при виробництві інженерна команда прийняла неправильне інженерне рішення», - зазначив політолог.

За словами Бєлковського, як тільки Прохоров залишився один, справи його пішли вниз «Нічого нового тут немає. Частину його активів може придбати держава. Не держава в прямому сенсі цього слова, а близькі державі бізнесмени. Є деякі активи, які можуть бути цікаві їм. Щодо медіа активів, це залежить від того, чи будуть вони продані вони чи ні. Якщо вони будуть продані державі, їх чекає посилення цензури», - додав Бєлковський.

Як повідомлялось, група «Онексім» Михайла Прохорова продає всі належні їй активи. Про це розповіли джерела в структурах групи: людина, яка отримувала пропозицію про покупку деяких активів та людина, знайома із Прохоровим, яка знає про це від співробітників групи. «Онексім» шукає покупців сам, без посередників, -говорить один зі співрозмовників «Відомостей».