Прохоров продає всі свої активи в Росії

Прохоров продає всі свої активи в Росії

Подейкують, що продаж відбувається за настійною рекомендацією Кремля

Група «Онексім» Михайла Прохорова продає всі належні їй активи. Про це розповіли «Відомостям» два співрозмовники в структурах групи: людина, яка отримувала пропозицію про покупку деяких активів та людина, знайома із Прохоровим, яка знає про це від співробітників групи. «Онексім» шукає покупців сам, без посередників, -говорить один зі співрозмовників «Відомостей».
Нагадаємо, 14 квітня, в день прямої лінії з Володимиром Путіним, ФСБ провела в структурах «Онексіма» обшуки. Центр громадських зв'язків ФСБ назвав їх «оперативними заходами», пов'язаними з розслідуванням кримінальної справи, що стосується банку «Таврійський» (його санує МФК, у Прохорова 47,45% акцій). Але неофіційно федеральні чиновники й люди, знайомі з керівництвом «Онексіма», називали іншу причину - редакційну політику холдингу РБК, що опублікував кілька розслідувань про офшорні рахунки людей з оточення Путіна. Менше ніж за місяць після обшуків усе редакційне керівництво РБК пішло у відставку. Чи пов'язано рішення продати активи з обшуками, співрозмовники «Відомостей» не говорять. Подейкують, що продаж відбувається за настійною рекомендацією Кремля, але підтверджень цьому немає, - повідомив один із них. «Ні. Це не так. Повна дурість», - заявив на це прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.
«Онексім» у його нинішньому вигляді було створено 2007-го року, коли Прохоров ділив активи з Володимиром Потаніним.
«Онексім» володіє активами в гірничо-металургійній галузі (UC Rusal, «Уралкалій»), фінансах (страхова компанія «Згода», банки «Ренесанс капітал», «Ренесанс кредит», МФК), енергетиці («Квадра»), нерухомості (ОПИН), медіа (РБК, «Сноб»). Найбільші з них - 20% «Уралкалія» (ціна на Московській біржі минулої п'ятниці - 103,9 млрд руб.) І 17,02% UC Rusal ($765,9 мільйонів на Гонконзькій біржі). Консолідовані фінансові показники група не розкриває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: