Російський суд заарештував українського журналіста Сущенка на два місяці

Сущенко заарештований на два місяці

Адвокат українця Марк Фейгін повідомив, що оскаржити арешт Сущенка.

Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, якого в РФ звинувачують у шпигунстві. Про це «Інтерфаксу» повідомила прес-секретар суду Катерина Краснова.

«Сущенко заарештований на два місяці», - повідомила вона.

«Постановою Лефортовського районного суду Москви від 01.10.2016 р. обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту Сущенко Роману Володимировичу, підозрюваному в скоєнні злочину, передбаченого ст. 276 КК РФ», - сказали в прес-службі.

Адвокат українця Марк Фейгін повідомив, що має намір оскаржити арешт Сущенка. «Якщо я сьогодні не встигну подати скаргу, буду вимагати поновлення строків оскарження», - сказав Фейгін.

Нагадаємо, у неділю громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у «шпигунстві» і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції – з 2010 року, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.