Російський суд заарештував українського журналіста Сущенка на два місяці

Російський суд заарештував українського журналіста Сущенка на два місяці
Сущенко заарештований на два місяці

Адвокат українця Марк Фейгін повідомив, що оскаржити арешт Сущенка.

Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, якого в РФ звинувачують у шпигунстві. Про це «Інтерфаксу» повідомила прес-секретар суду Катерина Краснова.

«Сущенко заарештований на два місяці», - повідомила вона.

«Постановою Лефортовського районного суду Москви від 01.10.2016 р. обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту Сущенко Роману Володимировичу, підозрюваному в скоєнні злочину, передбаченого ст. 276 КК РФ», - сказали в прес-службі.

Адвокат українця Марк Фейгін повідомив, що має намір оскаржити арешт Сущенка. «Якщо я сьогодні не встигну подати скаргу, буду вимагати поновлення строків оскарження», - сказав Фейгін.

Нагадаємо, у неділю громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у «шпигунстві» і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції – з 2010 року, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: