Розенко заявив, що частину отримувачів субсидій в цьому році «відсіяли»

За словами міністра соцполітики Павла Розенка, уряд надав більше повноважень місцевим органам влади для розв'язання суперечливих питань

Після внесення змін Кабінетом міністрів до системи надання субсидій в Україні відсіялася велика кількість людей, які отримували субсидії.

Про це повідомив в ефірі одного з українських телеканалів віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

«На сьогодні вже певні наші захисні ідеї спрацювали. І ми бачимо, що досить велика кількість людей випали через систему субсидій з об'єктивних обставин. Наприклад те, що людина має досить гарну квартиру і здавала її в оренду, отримувала за це кошти, але разом із цим отримувала субсидію. І друге – це люди, які мають високі тіньові доходи, мають люксові автомобілі, досить велику люксову житлову площу і отримували субсидію. Тобто цю частину субсидіантів ми відсіяли», – сказав міністр.

За словами Розенка, внесеними змінами було врегульоване питання щодо безробітних, щодо сплати єдиного соціального внеску, щодо людей, які прописані, але не проживають за вказаною адресою.

Також, зазначив посадовець, уряд надав більше повноважень місцевим органам влади для розв'язання суперечливих питань.

Нагадаємо, у Міністерстві соціальної політики повідомили, що у разі зростання ціни на газ обов’язкова частка сплати за опалення громадянами, які отримують субсидію, залишається незмінною, а різницю від зростання тарифів компенсує держава.