У Мінсоцполітики запевнили, що «субсидіанти» не відчують коливань ціни на газ

У Мінсоцполітики запевнили, що «субсидіанти» не відчують коливань ціни на газ

Якщо доходи громадян не змінюються, а тариф зростає, то сума коштів, що людина сплачує за опалення, не змінюється, а зростання тарифу компенсується збільшенням субсидії, - йдеться у повідомленні

У разі зростання ціни на газ обов’язкова частка сплати за опалення громадянами, які отримують субсидію, залишається незмінною, а різницю від зростання тарифів компенсує держава. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

«Субсидія залежить від двох факторів - від розміру тарифу та від доходів громадян. Якщо доходи громадян не змінюються, а тариф зростає, то сума коштів, що людина сплачує за опалення, не змінюється, а зростання тарифу компенсується збільшенням субсидії. Тобто сума, що сплачує держава за людину, зростає у мірі зростання тарифів, а для людини залишається без змін», - ідеться в повідомленні.

Відтак, за даними Мінсоцполітики, отримувачі субсидій не відчують коливань ціни на газ, оскільки їхня частка оплати залишиться незмінною.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів на засіданні 19 жовтня прийняв рішення про підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада 2018 року у рамках виконання зобов’язань, взятих Україною перед Міжнародним валютним фондом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: