Розпочато дискусії про План дій щодо членства України в НАТО

Фото: Оксана Осадча, Facebook

Порошенко заявив, що пропозиції Києва щодо початку дискусії про ПДЧ в НАТО для України були прийняті

Україна та НАТО розпочали дискусії щодо запровадження Плану дій щодо членства в Альянсі для України. Про це повідомив президент України Петро Порошенко на спільній з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом прес-конференції за результатами засідання Комісії Україна-НАТО сьогодні в Києві.

«Україна чітко визначила своє політичне безпекове майбутнє. ВР проголосувала, а я як президент, як Верховний головнокомандувач підписав закон, який ставить за мету наше майбутнє членство в НАТО як мету нашої міжнародної безпекової політики», - заявив він.

«Ми вважаємо за необхідне і сьогодні на це чітко наголошували, щоб ми почали дискусію про запровадження membership action plan (План дій щодо членства. – Ред.), і наші пропозиції щодо початку дискусії були із задоволенням прийняті», - підкреслив президент.

Нагадаємо, сьогодні, 10 липня, у Києві з візитом перебуває генсек НАТО Єнс Столтенберг. 

На засіданні комісії Україна–НАТО Порошенко заявив, що інтеграція в НАТО - національний пріоритет України. Також, на його думку, агресія Росії проти України змусила НАТО серйозно активізуватися.

Столтенберг запевнив, що НАТО стоїть на боці України та ніколи не визнає анексію Криму Росією.