Розпочато дискусії про План дій щодо членства України в НАТО

Розпочато дискусії про План дій щодо членства України в НАТО
Фото: Оксана Осадча, Facebook

Порошенко заявив, що пропозиції Києва щодо початку дискусії про ПДЧ в НАТО для України були прийняті

Україна та НАТО розпочали дискусії щодо запровадження Плану дій щодо членства в Альянсі для України. Про це повідомив президент України Петро Порошенко на спільній з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом прес-конференції за результатами засідання Комісії Україна-НАТО сьогодні в Києві.

«Україна чітко визначила своє політичне безпекове майбутнє. ВР проголосувала, а я як президент, як Верховний головнокомандувач підписав закон, який ставить за мету наше майбутнє членство в НАТО як мету нашої міжнародної безпекової політики», - заявив він.

«Ми вважаємо за необхідне і сьогодні на це чітко наголошували, щоб ми почали дискусію про запровадження membership action plan (План дій щодо членства. – Ред.), і наші пропозиції щодо початку дискусії були із задоволенням прийняті», - підкреслив президент.

Нагадаємо, сьогодні, 10 липня, у Києві з візитом перебуває генсек НАТО Єнс Столтенберг. 

На засіданні комісії Україна–НАТО Порошенко заявив, що інтеграція в НАТО - національний пріоритет України. Також, на його думку, агресія Росії проти України змусила НАТО серйозно активізуватися.

Столтенберг запевнив, що НАТО стоїть на боці України та ніколи не визнає анексію Криму Росією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: