СБУ знайшла у Запорізькій мерії засоби таємного збору інформації

Правоохоронці виявили у приміщеннях Запорізької міськради несертифіковані системи аудіо- та відеоспостереження, які направлені на експертизу.

Співробітники Служби безпеки України провели слідчі дії у приміщеннях Запорізької міської ради для виявлення та фіксації каналів збирання та передачі стороннім особам службової інформації з обмеженим доступом. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Обшуки проводились з дотриманням вимог діючого процесуального законодавства України у в рамках кримінального провадження відкритого за ст. 359 Кримінального кодексу України за фактом незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації», - йдеться в повідомленні. 

За даними прес-центру СБУ, правоохоронці виявили у приміщеннях міськради несертифіковані системи аудіо- та відеоспостереження, які направлені на експертизу.

Під час досудового слідства буде встановлено ініціаторів та мету встановлення систем спостереження у адміністративних приміщеннях органу місцевого самоврядування, в яких циркулює інформація з обмеженим доступом. 

Триває слідство.

Нагадаємо, у вівторок, 1 серпня, СБУ почала обшуки в приміщеннях мерії Запоріжжя.

Пізніше міський голова Запоріжжя Володимир Буряк заявив, що працівники СБУ шукають у будівлі мерії приховані камери, веб-камери та інші засоби таємного збору та передачі інформації до ОРДЛО.