Шойгу розповів, як Росії вдалося запобігти масованому ракетному удару НАТО по Сирії

Фото slon.ru

Російський міністр оборони зазначив, що головна мета створення авіабази Хмеймім — боротьба з терористами «на дальніх підступах»

НАТО планувало завдати удару по Сирії 624 крилатими ракетами, однак Росії вдалося запобігти цьому. Про це в ефірі телеканалу «Росія-24» заявив міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу, повідомляє «РБК».

«Наша присутність там, якщо ви згадаєте рік тому, а ще краще півтора роки тому, як поступово крок за кроком змінювалася ситуація загалом. Змінювалася ситуація щодо Сирії, і коли ви поставите собі запитання: а що би було, якби нашому президентові не вдалося переконати та реалізувати ідею щод здачі та знищення хімічної зброї?», — сказав Шойгу.

«Це буквально там у добовій готовності стояли, якщо говорити лише про крилаті ракети, 624, на пам'ять кажу, крилаті ракети і були готові до нанесення масованого удару по Сирії», — заявив глава Міноборони, відповідаючи на запитання журналіста про сусідство російської авіабази Хмеймім з базою НАТО Інджирлік у Туреччині.

На думку Шойгу, не можна порівнювати ситуацію в Сирії та Лівії. Він зазначив, що, якби цього удару все-таки було б завдано, відновити державну структуру в Сирії було б надзвичайно складно. Також російський міністр оборони зазначив, що головна мета створення авіабази Хмеймім — боротьба з терористами «на дальніх підступах». Він додав, що сподівається, що близькість російської бази до бази Інджирлік дозволить посилити спільні зусилля з боротьби з тероризмом.

Раніше повідомлялося про те, що під час бойових дій у Сирії загинув черговий російський військовий. Зазначимо, британський телеканал SkyNews опублікував дослідження про те, що в Сирії таємно воюють російські найманці, яких найняла російська приватна військова компанія «Вагнер».