Шойгу розповів, як Росії вдалося запобігти масованому ракетному удару НАТО по Сирії

Шойгу розповів, як Росії вдалося запобігти масованому ракетному удару НАТО по Сирії
Фото slon.ru

Російський міністр оборони зазначив, що головна мета створення авіабази Хмеймім — боротьба з терористами «на дальніх підступах»

НАТО планувало завдати удару по Сирії 624 крилатими ракетами, однак Росії вдалося запобігти цьому. Про це в ефірі телеканалу «Росія-24» заявив міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу, повідомляє «РБК».

«Наша присутність там, якщо ви згадаєте рік тому, а ще краще півтора роки тому, як поступово крок за кроком змінювалася ситуація загалом. Змінювалася ситуація щодо Сирії, і коли ви поставите собі запитання: а що би було, якби нашому президентові не вдалося переконати та реалізувати ідею щод здачі та знищення хімічної зброї?», — сказав Шойгу.

«Це буквально там у добовій готовності стояли, якщо говорити лише про крилаті ракети, 624, на пам'ять кажу, крилаті ракети і були готові до нанесення масованого удару по Сирії», — заявив глава Міноборони, відповідаючи на запитання журналіста про сусідство російської авіабази Хмеймім з базою НАТО Інджирлік у Туреччині.

На думку Шойгу, не можна порівнювати ситуацію в Сирії та Лівії. Він зазначив, що, якби цього удару все-таки було б завдано, відновити державну структуру в Сирії було б надзвичайно складно. Також російський міністр оборони зазначив, що головна мета створення авіабази Хмеймім — боротьба з терористами «на дальніх підступах». Він додав, що сподівається, що близькість російської бази до бази Інджирлік дозволить посилити спільні зусилля з боротьби з тероризмом.

Раніше повідомлялося про те, що під час бойових дій у Сирії загинув черговий російський військовий. Зазначимо, британський телеканал SkyNews опублікував дослідження про те, що в Сирії таємно воюють російські найманці, яких найняла російська приватна військова компанія «Вагнер».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: