Штаб АТО показав пшеничні поля в Мар’їнці, які знищили бойовики

Бойовики спробували звалити провину на українських бійців

Прес-центр штабу антитерористичної операції показав фотографії наслідків обстрілів Мар’їнки 8-10 липня, в результаті яких завдано шкоди полям пшениці та соняшника та пошкоджено будинки.

«Минулими вихідними, а особливо, 10 липня, околиці та, безпосередньо, районний центр Мар’їнка Донецької області були підступно обстріляні бойовиками ОРДО. До цієї провокації вони задіяли ствольну артилерію калібром , РПГ, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Внаслідок застосування ними забороненого Мінськими домовленостями озброєння, а саме ствольної артилерії калібру - за сім кілометрів від лінії розмежування сторін було знищено вогнем пшениці та суттєво пошкоджено посіви соняшника», - повідомили в штабі.

При цьому наступного дня «на інформаційних ресурсах, що висвітлюють діяльність сусідів (ОРЛО) було розміщено повідомлення про те, що: «Плотницький доручив «МВС», «МГБ» і «генпрокуратурі» знайти винуватців підпалу сільськогосподарського поля в районі окупованого бойовиками села Хрящувате».

Як додали у штабі, 8-10 липня, крім сільськогосподарських угідь, було пошкоджено близько двадцяти об’єктів житлового сектора.

Знімки руйнівних обстрілів штаб виклав на своїй сторінці у Facebook. На них видно випалені снарядами ділянки пшеничних та соняшникових полів.