Штаб АТО показав пшеничні поля в Мар’їнці, які знищили бойовики

Штаб АТО показав пшеничні поля в Мар’їнці, які знищили бойовики

Бойовики спробували звалити провину на українських бійців

Прес-центр штабу антитерористичної операції показав фотографії наслідків обстрілів Мар’їнки 8-10 липня, в результаті яких завдано шкоди полям пшениці та соняшника та пошкоджено будинки.

«Минулими вихідними, а особливо, 10 липня, околиці та, безпосередньо, районний центр Мар’їнка Донецької області були підступно обстріляні бойовиками ОРДО. До цієї провокації вони задіяли ствольну артилерію калібром 122 мм, РПГ, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Внаслідок застосування ними забороненого Мінськими домовленостями озброєння, а саме ствольної артилерії калібру 122 мм - за сім кілометрів від лінії розмежування сторін було знищено вогнем 35 гектарів пшениці та суттєво пошкоджено посіви соняшника», - повідомили в штабі.

При цьому наступного дня «на інформаційних ресурсах, що висвітлюють діяльність сусідів (ОРЛО) було розміщено повідомлення про те, що: «Плотницький доручив «МВС», «МГБ» і «генпрокуратурі» знайти винуватців підпалу сільськогосподарського поля в районі окупованого бойовиками села Хрящувате».

Як додали у штабі, 8-10 липня, крім сільськогосподарських угідь, було пошкоджено близько двадцяти об’єктів житлового сектора.

Знімки руйнівних обстрілів штаб виклав на своїй сторінці у Facebook. На них видно випалені снарядами ділянки пшеничних та соняшникових полів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: