Синоптики дали прогноз погоди на Великдень

Цьогоріч очікується аномально теплий квітень

Синоптики розповіли, якою ймовірно буде погода у Світле Воскресіння - 19 квітня 2020 року.

Зокрема, синоптик Володимир Деркач прогнозує аномально теплу весну. У березні температурні показники були вищі, ніж норма, і аналогічну тенденцію має показати й квітень.

Також фахівець відзначив, що вночі все ж можливі заморозки на ґрунті. Псувати погоду будуть також короткочасні похолодання й опади.

На Великдень погода буде теплою, але очікуються сильні вітри. При цьому до свята не буде значних опадів, вони очікуються ближче до кінця квітня.

По-літньому тепла погода прийде в Україну вже в травні.

А ось завтра очікується переважно тепла сонячна погода зі слабким вітром. Тим часом у Приазов'ї та окупованому Криму ймовірні сильні пориви. Опади завтра не передбачаються.

В ніч на Благовіщення будуть заморозки (-2... +4), а вдень потеплішає до +12+18. Виняток становитиме Схід з +9+13 градусами й Захід, де буде +15+20 тепла.

У Києві 7 квітня буде тепло і сонячно, вітер південно-східний слабкий. Температура повітря +16+17 градусів.

Такою буде погода аж до 10 квітня. Тоді в країну прийде атмосферний фронт, який принесе дощі.

До речі, в народі кажуть, якою буде погода на Благовіщення, такою буде погода на Великдень, але якщо 7 квітня занадто тепло, то Великдень буде холодним.

Синоптики Українського гідрометцентру згодні з прогнозом Наталки Діденко. Детальний прогноз температур вони показали на карті погоди по регіонах. На них видно, що заморозки вночі вірогідні всюди, крім південних областей.

До слова. мер охопленого коронавірусом міста на Тернопільщині розповів, як працюватимуть церкви на Великдень.

Українські телеканали транслюватимуть великодні богослужіння під проводом Святішого Отця Папи Франциска, а також богослужіння у латинському обряді з Києва.

Синод Української православної церкви напрацює практичні рекомендації для духівнитва і мирян на Великдень у зв'язку з продовженням карантину.