Сироїд образилась, що журналісти підгледіли, як вона купує колготи під час засідання Ради

Вважаю, що це нормально, коли людина користується інтернетом для того, щоб купити собі шкарпетки, зазначила Сироїд

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд в інтерв'ю «Главкому»  заявила, що не розуміє, чому купівля шкарпеток так усіх зацікавила.

«Я ніколи нічого такого не роблю з планшетом, щоб мені треба було за це переживати. Я розумію, що коли я читаю закон або новини, то це нікого не цікавить, нікого не збуджує. А от коли ти намагаєшся купити собі через інтернет щось – інша історія. Хоча я не знаю, чому навколо цього виник такий ажіотаж? Чому купівля мною шкарпеток так усіх зацікавила? У мене робочий час триває 16–18 годин на добу. Я тут, у Верховній Раді, завжди вже о восьмій ранку. Додому приходжу за північ. І у зв’язку зі зміною кліматичних умов я не мала часу купити шкарпетки. Фізично. Бо це треба в робочий час вийти до магазину, чого я собі дозволити не можу. Я не вважаю, що я зробила щось непристойне. Навпаки, вважаю, що це нормально, коли людина користується інтернетом для того, щоб купити собі шкарпетки», - заявила Сироїд.

За її словами, у більшості випадків журналісти фотографують і показують те, що жодним чином не свідчить про роботу парламентаря.

«Нещодавно ми мали розмову зі спікеркою швейцарського парламенту Крістою Марквальдер. Вона розповіла, що одного разу журналісти сфотографували в залі депутата, який чи то позіхав, чи щось таке робив. Фото було опубліковано. І після того вона одноосібно заборонила (там спікер має право на такі рішення) фотографувати депутатів у такий спосіб, що не стосується діяльності парламентарів, але може їх дискредитувати. І журналісти прислухались. А у нас у більшості випадків фотографують і показують те, що жодним чином не свідчить про роботу парламентаря: годинники, сумочки, планшети, СМСки… Так, але у нас це стало вже самоціллю: показати, щоб показати. Напевно, треба трошки по-іншому до цього ставитися. У мене немає бажання комусь щось забороняти, та хочеться, щоб журналісти показували й роботу. Але я відкрита: все, що сфотографуєте, – все ваше», - зазначила віце-спікер Верховної Ради.