Співробітники «Борисполя», які на «відкатах» заробили чверть мільйона, оштрафовані на 25 тис.

Міжнародний аеропорт «Бориспіль»

«Заробітки» працівників столичного аеропорту Наталії Ропало і В’ячеслава Гурова становили 10-15% від ціни тендерних договорів

Бориспільський міськрайонний суд Київської області визнав винними керівника служби закупівель державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» Наталію Ропало і начальника відділу матеріально-технічного забезпечення та складського обліку служби закупівель «Бориспіль» В’ячеслава Гурова за ч. 2 ст. 369-2 КК України і призначив їм штраф у розмірі 25,5 тис. грн кожному.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 14 листопада.

За даними досудового розслідування, Ропало і Гуров організували злочинну схему з одержання неправомірної вигоди для себе за прискорення процедури оплати від окремих суб'єктів господарювання під час проведення тендерних процедур та укладення договорів щодо закупівлі у 2018 році товарів, робіт і послуг за виконані роботи та поставлені товари.

Доведено, що ці службовці отримували від суб'єктів господарювання «відкати»  у розмірі 10-15% від ціни договорів.

Зокрема, обвинувачені одержали 9,6 тис. грн від представників ТОВ «Далсунд»  (15% від договору з поставки текстильних виробів); 16 тис. грн - ТОВ «Апі Плюс» (10% - поставка частин та приладдя до верстатів); 4,93 тис. грн - ТОВ «Охорона праці» (10% - придбання маслобензостійких рукавичок); 7,4 тис. грн - ТОВ «Офіс Стайл-Україна» (15% - поставка губок для посуду, серветок); 28,8 тис. грн - ТОВ «Універсал альянс груп» (10% - поставка трубопровідної арматури, апаратів для дистилювання, фільтрування); ФОП – 18,8 тис. грн (10% - поставка комутаційних щитів); 28,5 тис. грн - ТОВ «Будівельний двір» (15% - поставка гіпсокартону вогнестійкого та вологостійкого); 138,3 тис. грн - ТОВ «ПК Васко» та ТОВ «Авілар» (10% - поставка паперових рушників, акумуляторів, засобів дезінфекції).

Загалом, на «відкатах» працівники аеропорту «Бориспіль» «заробили» 252,3 тис. грн.

Обоє обвинувачених уклали з прокурором прокуратури Київської області угоди про визнання винуватості, в яких повністю визнали свою провину та щиро розкаялися. 

Бориспільський міськрайонний суд затвердив вказані угоди про визнання винуватості і залишив запобіжні заходи для Наталії Ропало та В’ячеслава Гурова у вигляді особистого зобов'язання до набрання вироком суду законної сили.