Сьогодні до переговорів у Мінську може долучитися Савченко - ЗМІ

Російська сторона виступає проти цього

Сьогодні в Мінську пройдуть переговори Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі.
Як повідомляє 112.ua, деякі журналісти очікують сьогодні приїзду до Мінська народного депутата Надії Савченко. Це пов'язано з заявою на минулому тижні тимчасово повіреного у справах України в Білорусі Валерія Джигуна про те, що вона скоро, а можливо і сьогодні приїде до Мінська на переговори Тристоронньої контактної групи. Вчора журналісти у Києві намагалися запитати про це у самої Савченка, але вона уникла відповіді.
Але проти участі Савченко в переговорах у Мінську виступає російська сторона як учасник переговорів.
У вівторок, 31 травня пройшло засідання політичної підгрупи на якому обговорювалися питання модальності, умови проведення виборів в окупованих районах Донбасу і дорожня карта виконання Мінських угод.
На засіданні був представлений новий представник від України дипломат і академік Національної академії наук Сергій Пирожков, який до 2014 року був послом в Молдові. Представники сепаратистів вже звинуватили його в нібито неконструктивному підході і зриві переговорного процесу, розповів Калиновський.
Нагадаємо, представник України в Тристоронньої контактної групи, другий президент України Леонід Кучма повідомив, що в Мінську Тристороння контактна група обговорить обмін полоненими.