Сьогодні у Брюсселі пройде саміт Україна-ЄС

Дональд Туск, Петро Порошенко і Жан-Клод Юнкер

Лідери саміту зосередяться на реформах і лібералізації візового режиму

Саміт Україна-ЄС пройде сьогодні у Брюсселі за участю голови Європейської ради Дональда Туска, президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера і Президента України Петра Порошенка.

«У четвер, 24 листопада, голова Європейської ради Дональд Туск прийматиме 18-й саміт Україна-ЄС. Він представлятиме ЄС разом з президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером. Президент України Петро Порошенко представлятиме Україну», - йдеться у повідомленні ЗМІ.

 Як зазначається, лідери зосередяться на реформах і лібералізації візового режиму. 

«Під час листопадового саміту може бути підтверджено надання 15 мільйонів євро на підтримку програми щодо боротьби з корупцією і 104 мільйони євро на реформу державного управління», - додали у євроінституції.

Вказано також, що зустріч на найвищому рівні «буде приводом привітати недавні кроки в напрямку безвізового режиму для громадян України при поїздках до ЄС і навпаки».

Рада ЄС 17 листопада погодила свою позицію, демонструючи свої зобов'язання щодо лібералізації візового режиму для України напередодні переговорів з Європейським парламентом.

Відомо, що Україна на саміті у Брюсселі планує підписати меморандум з Євросоюзом про взаємодію в енергетичній сфері.

Нагадаємо, щойно в Євросоюзі домовляться про всі деталі безпекового механізму призупинення дії безвізового режиму ЄС з третіми країнами, Україна негайно отримає візову лібералізацію. Європарламент може проголосувати за це вже у січні.