Сотні жінок з Венесуели прорвалися до Колумбії за їжею

Жінки прорвалися через кордон, а через кілька годин повернулися до Венесуели з харчами, співаючи національний гімн своєї країни

Близько 500 венесуельських жінок прорвалися через кордон Колумбії в надії знайти в сусідній країні продукти харчування, повідомляє BBC.

Інцидент стався у венесуельському штаті Тачіра на заході країни, який знаходиться на кордоні з Колумбією.

За словами жінок, їх сім'ї страждають від недоїдання через гостру нестачу в Венесуелі продовольства і товарів першої необхідності. Жінки домовилися про зустріч на кордоні через мобільний додаток. Вони зібралися на мосту, який з'єднує венесуельський місто Урена з колумбійським містом Кукута, прорвалися через кордон, а через кілька годин повернулися до Венесуели, співаючи національний гімн своєї країни.

Вони принесли з Колумбії рис, цукор, борошно, олію та інші продукти.

Венесуела переживає важку економічну кризу. Країна потрапила в залежність від імпорту продуктів харчування, ліків та інших товарів. Падіння цін на нафту призвело до нестачі їжі і предметів першої необхідності.

У країні закрилося більшість дрібних торгових точок, а при появі в магазинах дефіцитних товарів часто вишиковуються величезні черги, також відзначаються випадки мародерства.

Опозиція Венесуели звинувачує президента Ніколаса Мадуро і його попередника Уго Чавеса в тому, що проведена ними політика привела до економічної кризи, яка загострилась через низькі цін на нафту. Однак Мадуро звинувачує бізнес-еліти країни в бойкоті економіки для досягнення своїх політичних цілей.