SpaceX успішно запустила ракету Falcon 9 до Міжнародної космічної станції

SpaceX успішно запустила ракету Falcon 9

Стикування корабля зі станцією заплановане на 16 серпня

Американська компанія Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX) успішно запустила ракету-носій Falcon 9 з вантажівкою Dragon до Міжнародної космічної станції (МКС).

Про це повідомляє прес-служба компанії в Twitter.

«14 серпня 2017 року SpaceX успішно запустила свою 12 місію по обслуговуванню комерційних проектів (CRS-12) з Launch Complex 39A (LC-39A) в Космічному центрі NASA в Кеннеді, Флорида. Запуск відбувся в 16:31 UTC, і приблизно через 2,5 хвилини було успішне відділення першого та другого ступенів», - йдеться в повідомленні.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Згідно з інформацією прес-служби, перша ступінь ракети Falcon 9 успішно приземлилась в зоні посадки 1 (LZ-1) SpaceX на військово-повітряній станції Кейп Канаверал, штат Флорида. Очікується, що Dragon прибуде на МКС вранці в середу, 16 серпня.

Востаннє ракета-носій Falcon 9 використовувалася для запуску супутника на зв'язку Intelsat 35e 6 липня 2017 року. Після 30 хвилин польоту він був успішно виведений на орбіту. Старт двічі переносився.

[TWITTER]

[/TWITTER]


Нагадаємо, ракета SpaceX доставить суперкомп’ютер на Міжнародну космічну станцію. Як повідомляє CNN, Spaceborne Computer, створений компанією Hewlett Packard, стане найпотужнішим комп’ютером, який коли-небудь працював у космосі.