SpaceX успішно запустила ракету Falcon 9 до Міжнародної космічної станції

SpaceX успішно запустила ракету Falcon 9 до Міжнародної космічної станції
SpaceX успішно запустила ракету Falcon 9

Стикування корабля зі станцією заплановане на 16 серпня

Американська компанія Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX) успішно запустила ракету-носій Falcon 9 з вантажівкою Dragon до Міжнародної космічної станції (МКС).

Про це повідомляє прес-служба компанії в Twitter.

«14 серпня 2017 року SpaceX успішно запустила свою 12 місію по обслуговуванню комерційних проектів (CRS-12) з Launch Complex 39A (LC-39A) в Космічному центрі NASA в Кеннеді, Флорида. Запуск відбувся в 16:31 UTC, і приблизно через 2,5 хвилини було успішне відділення першого та другого ступенів», - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, перша ступінь ракети Falcon 9 успішно приземлилась в зоні посадки 1 (LZ-1) SpaceX на військово-повітряній станції Кейп Канаверал, штат Флорида. Очікується, що Dragon прибуде на МКС вранці в середу, 16 серпня.

Востаннє ракета-носій Falcon 9 використовувалася для запуску супутника на зв'язку Intelsat 35e 6 липня 2017 року. Після 30 хвилин польоту він був успішно виведений на орбіту. Старт двічі переносився.


Нагадаємо, ракета SpaceX доставить суперкомп’ютер на Міжнародну космічну станцію. Як повідомляє CNN, Spaceborne Computer, створений компанією Hewlett Packard, стане найпотужнішим комп’ютером, який коли-небудь працював у космосі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: