США про інцидент із українською церквою в окупованому Криму: Це напад Росії

Посольство США закликає світ засудити напад Росії

Посольство США в Україні закликає світову спільноту засудити блокування російськими силовиками 31 серпня церкви рівноапостольних князів Ольги та Володимира Української православної церкви Київського патріархату в Сімферополі. Про це в суботу, 2 вересня, дипломатичне відомство повідомило в Twitter.

«І знову певне віросповідання – в небезпеці в Криму. Ми закликаємо світову спільноту також засудити цей напад Росії на свободу релігії», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, вранці 31 серпня російські спецслужби заблокували храм Святих рівноапостольних князів Ольги та Володимира Української православної церкви Київського патріархату в Сімферополі. Як повідомив директор державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво» Андрій Щекун, майно українського храму в Криму пошкодили.

Згодом стало відомо, що силовики поцупили з українського храму килими, ікони, хрест і посуд.

2 вересня президент Петро Порошенко назвав неприйнятним напад в окупованому Криму на храм Святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги Української православної церкви Київського патріархату в Сімферополі.

Після анексії в Криму підконтрольна Кремлю влада захопила частину будівель Кримської єпархії Української православної церкви Київського патріархату і провела конкурс на оренду частини приміщень церкви. Архієпископ Сімферопольський і Кримський Української православної церкви Київського патріархату Климент закликав світову спільноту до захисту національних, культурних і релігійних прав громадян України в Криму.

Більша частина православних храмів і громад Криму та Севастополя підкоряються УПЦ Московського патріархату.

Читайте також статтю: Архієпископ Кримський Климент: Російські прикордонники жбурляли мій український паспорт і кричали: «Забирайтеся до своєї України»