США ввели санкції проти компаній друзів Путіна, що будують Керченський міст

Також під санкції США потрапив замовник будівництва Керченського мосту

Російські компанії «Мостотрест» і «СГМ-міст» включені до списку санкцій США, повідомляється на сайті Мінфіну США.

«Мостотрест», яка до 2015 року належала Ігорю і Аркадію Ротенбергам, є субпідрядником будівництва моста через Керченську протоку. «СГМ-міст» - генеральний підрядник будівництва, дочірнє підприємство компанії «Стройгазмонтаж» Аркадія Ротенберга.

Як уточнюється в окремому документі, який стосується «Мостотресту», санкції щодо компанії вступлять в силу 1 жовтня. До цієї дати американські компанії можуть продовжувати бізнес з «Мостотрестом».

Також під санкції США потрапив замовник будівництва Керченського мосту ФКУ Упрдор «Тамань» Федерального дорожнього агентства і петербурзький «Гіпростроймост», який готував проект споруди.

Крім того, до списку санкцій США включений центр судноремонту «Звездочка» в Северодвінську з філією в Севастополі, Уралмашзавод, Головдержекспертиза Росії, «Совфрахт» (займається вантажоперевезеннями в Криму).

У список також потрапили «Об'єднані машинобудівні заводи» як частина групи Газпромбанку; «Газпром медіа холдинг», регіональні структури «Газпрому», дочірні компанії Банку Москви.
Під санкціями виявився також басейн «Чайка». У Мінфіні США зазначили, що він пов'язаний з Банком Москви, в той час як в квітні «Чайку» продали фірмі «Перспектива».

Серед приватних осіб, внесених до списків, виявився ряд діючих міністрів уряду і високопоставлених співробітників силових відомств Республіки Крим.

США встановили санкції щодо Росії в 2014 році після анексії Криму, також санкції ввів Євросоюз. Вони стосуються фізичних і юридичних осіб. Включеним в санкційні списки громадянам РФ заборонено в'їзд у США і країни ЄС, їхні активи в цих державах заморожені.
Компанії з США та Європи не мають права вести бізнес з російськими підприємствами, які потрапили під санкції.