США ввели санкції проти компаній друзів Путіна, що будують Керченський міст

США ввели санкції проти компаній друзів Путіна, що будують Керченський міст

Також під санкції США потрапив замовник будівництва Керченського мосту

Російські компанії «Мостотрест» і «СГМ-міст» включені до списку санкцій США, повідомляється на сайті Мінфіну США.

«Мостотрест», яка до 2015 року належала Ігорю і Аркадію Ротенбергам, є субпідрядником будівництва моста через Керченську протоку. «СГМ-міст» - генеральний підрядник будівництва, дочірнє підприємство компанії «Стройгазмонтаж» Аркадія Ротенберга.

Як уточнюється в окремому документі, який стосується «Мостотресту», санкції щодо компанії вступлять в силу 1 жовтня. До цієї дати американські компанії можуть продовжувати бізнес з «Мостотрестом».

Також під санкції США потрапив замовник будівництва Керченського мосту ФКУ Упрдор «Тамань» Федерального дорожнього агентства і петербурзький «Гіпростроймост», який готував проект споруди.

Крім того, до списку санкцій США включений центр судноремонту «Звездочка» в Северодвінську з філією в Севастополі, Уралмашзавод, Головдержекспертиза Росії, «Совфрахт» (займається вантажоперевезеннями в Криму).

У список також потрапили «Об'єднані машинобудівні заводи» як частина групи Газпромбанку; «Газпром медіа холдинг», регіональні структури «Газпрому», дочірні компанії Банку Москви.
Під санкціями виявився також басейн «Чайка». У Мінфіні США зазначили, що він пов'язаний з Банком Москви, в той час як в квітні «Чайку» продали фірмі «Перспектива».

Серед приватних осіб, внесених до списків, виявився ряд діючих міністрів уряду і високопоставлених співробітників силових відомств Республіки Крим.

США встановили санкції щодо Росії в 2014 році після анексії Криму, також санкції ввів Євросоюз. Вони стосуються фізичних і юридичних осіб. Включеним в санкційні списки громадянам РФ заборонено в'їзд у США і країни ЄС, їхні активи в цих державах заморожені.
Компанії з США та Європи не мають права вести бізнес з російськими підприємствами, які потрапили під санкції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: