США закликали Росію скасувати вирок кримському журналісту Семені

Микола Семена 

Штати наполягають, аби влада РФ дозволила Семені відновити його журналістську діяльність та припинити кампанію з метою придушення інакодумства в окупованому Криму

США стурбовані рішенням суду в окупованому РФ Криму, який визнав журналіста Миколу Семену винним за звинуваченнями в сепаратизмі. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Це засудження засноване на тому, що пан Семена критикував російську окупацію та спробу анексії Криму у своїх статтях. Ми закликаємо російську окупаційну владу скасувати вирок панові Семені, дозволити йому відновити журналістську діяльність, припинити кампанію з метою придушення інакодумства в Криму», – йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства США.

Держдепартамент також повторив свою позицію, що "Крим залишається невід’ємною частиною України, і Сполучені Штати залишаються незмінними в підтримці територіальної цілісності та суверенітету України".

Відомо, що в Євросоюзі вирок Миколі Семені вважають порушенням свободи вираження думки і ЗМІ. Крім того, у ЄС цей вирок назвали ще одним прикладом погіршення ситуації з правами людини в Криму після його незаконної анексії Росією.

Підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя сьогодні призначив Миколі Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Читайте також статтю: Микола Семена: Сьогодні Росія винесла вирок усім своїм журналістам