Суд не змінив запобіжний захід Гужві

Прокуратура подавала клопотання про зміну запобіжного заходу Гужві із застави на тримання під вартою

Шевченківський райсуд Києва відмовив прокуратурі у зміні запобіжного заходу із застави на тримання під вартою для головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви.

Про це повідомляє прес-служба Шевченківського районного суду у соцмережі Facebook.

Зазначається, що 3 жовтня слідчим суддею Шевченківського райсуду проведено судове засідання з розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою щодо Гужви.

«За результатами судового розгляду клопотання слідчим суддею відмовлено у його задоволенні з наступних підстав.  Оскільки ч.6 ст.193 КПК України передбачено порядок розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, у відсутності підозрюваного, лише у разі, якщо прокурором, крім наявності підстав, передбачених ст.177 КПК України, буде доведено, що підозрюваний, обвинувачений оголошений у міжнародний розшук, а звернулися із клопотанням про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою, яке просили розглянути за правилами ч. 6 ст. 193 КПК України, у відсутності підозрюваного», - заявили в суді.

Повідомляється, що в ході судового засідання прокурор в порядку ст.185 КПК України подав нове клопотання про обрання запобіжного заходу, яким просив замінити першочергове клопотання про зміну запобіжного заходу.

«Однак заміна клопотання про зміну запобіжного заходу не передбачена», - підкреслили в суді.

Як відомо, 1 жовтня перший заступник головного редактора «Страна.ua» Світлана Крюкова повідомила, що Гужві дали політичний притулок в Австрії. Пізніше Гужва підтвердив це.

Раніше повідомлялося, що головний редактор інтернет-видання «Страна.ua» Ігор Гужва виїхав до Відня і попросив політичного притулку у влади Австрійської республіки. 

Нардеп Ігор Мосійчук звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка, щоб повідомити про злочин. На його думку, прокурор і слідчий у справі Гужви винні у тому, що він зміг виїхати до Австрії.

Українські правоохоронці заарештували Гужву 22 червня 2017 року за звинуваченням у вимаганні у народного депутата Дмитра Лінька 20 тис. дол. за нерозголошення в засобах масової інформації відомостей про його особисте життя і політичну діяльність. 27 червня його відпустили з-під варти після внесення застави у розмірі 544 тис. грн.