Суд став на бік постраждалих від масштабної пожежі на базі БРСМ, що сталася торік

Пожежа на нафтобазі БРСМ у Василькові

Людям присудили моральну компенсацію в розмірі 30 мінімальних зарплат

Обухівський районний суд Київської області ухвалив рішення у справі пожежі на нафтобазі БРСМ на користь постраждалих людей.

Про це повідомляє прес-служба міжнародного фонду «Скорочення ризиків», який займався оформленням колективного «екологічного» позову.

«Суддя задовольнив позов, що стосується порушення екологічних прав наших громадян і виніс рішення компенсувати постраждалим суму еквівалент в 30 мінімальних заробітних плат. Головне в цьому рішенні не сама сума компенсації, а факт того, що Феміда прислухалася до міжнародних норм екологічного права», - прокоментував рішення суду Олександр Лупейка, директор юридичної компанії, яка захищала потерпілих від пожежі.

Адвокати постраждалих від пожежі громадян просять громадськість і екологів контролювати подальший перебіг процесу.

Нагадаємо, в червні минулого року на нафтобазі БРСМ під Васильковом сталася масштабна аварія і пожежа, яка забрала життя шести осіб, 15 людей залишилися інвалідами.

Внаслідок пожежі територія навколо об'єкта заражена бензопіреном і іншими токсичними речовинами, які шкодять здоров'ю жителів місцевості.

Незважаючи на запевнення чиновників про усунення наслідків пожежі і дезактивацію території, через рік все залишилося без змін.