Суд став на бік постраждалих від масштабної пожежі на базі БРСМ, що сталася торік

Суд став на бік постраждалих від масштабної пожежі на базі БРСМ, що сталася торік
Пожежа на нафтобазі БРСМ у Василькові

Людям присудили моральну компенсацію в розмірі 30 мінімальних зарплат

Обухівський районний суд Київської області ухвалив рішення у справі пожежі на нафтобазі БРСМ на користь постраждалих людей.

Про це повідомляє прес-служба міжнародного фонду «Скорочення ризиків», який займався оформленням колективного «екологічного» позову.

«Суддя задовольнив позов, що стосується порушення екологічних прав наших громадян і виніс рішення компенсувати постраждалим суму еквівалент в 30 мінімальних заробітних плат. Головне в цьому рішенні не сама сума компенсації, а факт того, що Феміда прислухалася до міжнародних норм екологічного права», - прокоментував рішення суду Олександр Лупейка, директор юридичної компанії, яка захищала потерпілих від пожежі.

Адвокати постраждалих від пожежі громадян просять громадськість і екологів контролювати подальший перебіг процесу.

Нагадаємо, в червні минулого року на нафтобазі БРСМ під Васильковом сталася масштабна аварія і пожежа, яка забрала життя шести осіб, 15 людей залишилися інвалідами.

Внаслідок пожежі територія навколо об'єкта заражена бензопіреном і іншими токсичними речовинами, які шкодять здоров'ю жителів місцевості.

Незважаючи на запевнення чиновників про усунення наслідків пожежі і дезактивацію території, через рік все залишилося без змін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: