Суд у Москві зареєстрував позов Навального до Путіна

Олексій Навальний

Навальний обурився, що йому не дають проводити зустрічі з виборцями

Тверський районний суд Москви зареєстрував адміністративний позов опозиціонера Олексія Навального до президента Росії Володимира Путіна про «визнання незаконними дій та бездіяльності» останнього.

Про це в п'ятницю, 3 листопада, повідомила прес-секретар суду Анастасія Дзюрко.

Зазначається, що подача позову пов'язана з тим, що засновнику Фонду боротьби з корупцією не дають проводити зустрічі з виборцями, що, на думку Навального і членів його команди, пов'язане з особистим розпорядженням глави держави на цей рахунок.

Як пояснив юрист фонду Іван Жданов, «мова йде про взаємозв'язок відмов у погодженні заходів по суб'єктам».

Адвокат уточнив, що позов приймала особисто голова Тверського суду Ольга Солопова, яка раніше винесла вердикт про ліквідацію табору опозиції на Чистих прудах у Москві.

Нагадаємо, 22 жовтня російський опозиціонер Олексій Навальний вийшов на свободу після 20 діб адміністративного арешту, призначеного йому за повторне порушення правил проведення мітингів і демонстрацій.

Навальний був затриманий 29 вересня на виході зі свого будинку, коли збирався поїхати на мітинг в Нижній Новгород, після чого його доставили у відділення поліції і склали адміністративний протокол.