У Росії відпустили Навального після 20 діб за гратами

У Росії відпустили Навального після 20 діб за гратами

Навальний відсидів 20 днів за гратами, куди потрапив через порушення правил проведення мітингів

Опозиціонер Олексій Навальний вийшов на свободу після 20 діб адміністративного арешту, призначеного йому за повторне порушення правил проведення мітингів і демонстрацій. Про це пише «Інтерфакс» з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

«Рано вранці Навальний звільнився зі спецприймальника, де він відбував адміністративний арешт», - повідомив співрозмовник.

Біля спецприймальника в Москві, де знаходився Навальний, зібралися близько десятка журналістів. Сама вулиця була перекрита для проїзду автотранспорту правоохоронцями. Охоронець опозиціонера і один зі співробітників штабу Навального також чекали його біля спецприймальника.

«Я вийшов. За 20 діб прочитав 20 книг, вивчив кілька слів на киргизькому, випив літрів 80 чаю і не менше 60 разів прослухав пісню «Дай мені слово, адже я тамада» по радіо. Готовий до роботи», - написав Навальний у своєму Інстаграммі.

2 жовтня Симоновський суд Москви призначив опозиціонеру 20 діб адміністративного арешту, визнавши його винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 8 ст. 20.2 КоАП РФ (повторне порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування).

Навальний був затриманий 29 вересня на виході зі свого будинку, коли збирався поїхати на мітинг в Нижній Новгород, після чого його доставили у відділення поліції і склали адміністративний протокол.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: