Суд визнав винним полковника запасу, який «рятував» від армії призовників

Колишній заступник Хмельницького обласного військового комісара під час викриття на передачі хабара
Фото: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону

Обвинувачений уклав угоду про визнання винуватості

Хмельницький міськрайонний суд визнав винним колишнього заступника Хмельницького обласного військового комісара, полковника запасу за пропозицію хабара (ч.1 ст.369-2 КК України) і призначив покарання у вигляді штрафу на суму 68 тис. грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок від 10 березня.

На початку листопада 2020 року обвинувачений висловив пропозицію посадовцю Хмельницького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки у наданні хабара $1,1 тис. За ці кошти планувалося, що двоє громадян отримають відстрочку від призову на строкову військову службу.

Через два тижні полковник запас передав згаданому посадовцю запропоновану суму неправомірної вигоди прямо на вулиці і був викритий на «гарячому» військовою прокуратурою Хмельницького гарнізону.

До суду надійшла угода про визнання винуватості, яку підписав обвинувачений і військовий прокурор. Згідно з нею, ексзаступник обласного військового комісара повністю визнав вину, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення. Також сторони узгодили покарання – 68 тис. грн штрафу та конфіскація суми хабара $1,1 тис. в дохід держави.

Суд затвердив цю угоди, наголосивши: міра покарання відповідає загальним засадам призначення покарання, інтересам суспільства не суперечить, є справедливою, необхідною і достатньою для виправлення обвинуваченого та запобігання вчинення ним нових злочинів.