Суд залишив в СІЗО підозрюваного в організації викрадення нардепа Гончаренка

Затриманий Олександр Кушнарьов

Судді визнали обгрунтованою позицію прокурора щодо ризику того, що підозрюваний може уникати слідства

Апеляційний суд Одеської області у п’ятницю розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу Олександру Кушнарьову, якого прокуратура підозрює в організації викрадення народного депутата Олексія Гончаренка.

«Колегія суддів Апеляційного суду заслухала доводи сторін звинувачення і захисту і винесла постанову - залишити в силі постанову суду першої інстанції про продовження на два місяці тримання підсудного Кушнарьова під вартою. Позицію прокурора Сергія Зубаря щодо ризику того, що підозрюваний може уникати слідства, судді визнали обгрунтованою», - йдеться в повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

Згідно з рішенням суду, Кушнарьов залишиться в СІЗО до 13 серпня.

Нагадаємо, 23 лютого стало відомо, що невідомі викрали народного депутата від Блоку Петра Порошенка Олексія Гончаренка. За фактом викрадення Гончаренка було відкрито кримінальне провадження за статтею «незаконне позбавлення волі». Пізніше з'ясувалося, що СБУ інсценувало викрадення нардепа з метою впіймати злочинців.

Слідчі оголосили трьом затриманим підозри у скоєні злочинів, обвинувачуючи в умисному заподіянні народному депутату тяжких тілесних ушкоджень, а також в умисних діях, спрямованих на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті.

Замовником викрадення Гончаренка у прокуратурі вважають голову депутатської фракції «Опозиційний блок» Лиманської райради Одеської області Олександра Кушнарьова, син якого загинув 2 травня 2014 року під час пожежі в Будинку профспілок в Одесі. Другим підозрюваним у злочині є колишній військовослужбовець.

25 лютого Приморський суд Одеси арештував Кушнарьова.