Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти генпрокурорки Венедіктової — активіст

Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти генпрокурорки Ірини Венедіктової

Стерненко зазначив, що генпрокурор Ірина Венедіктова «забула» задекларувати годинник за $10,3 тис. та не вказала що є співзасновником і членом ГО «Харківський правничий центр»

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро України розпочати справу через повідомлення про недекларування генеральною прокуроркою України Іриною Венедіктовою майна.

Фото судового рішення опублікував активіст та ексочільник одеського «Правого Сектору» Сергій Стерненко.

У постанові йдеться, що суд задовольнив скаргу Стерненка «на бездіяльність службової особи НАБУ щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань». Відтак зобов'язав НАБУ відкрити справу.

Активіст написав, що свою заяву подавав щодо можливого недекларування Венедіктовою майна – годинника за 10 тисяч євро та членства у громадській організації з ознаками прибутковості.

«Після внесення відомостей до ЄРДР клопотатиму також і про дослідження фактів недекларування відомостей про право оренди/користування квартири Венедіктовою», — йдеться у повідомленні.

Раніше генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що одеському активісту Сергію Стерненку, який смертельно поранив нападника, у будь-якому разі оголосять про підозру. Зараз питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

Нагадаємо, у лютому 2019 року Стерненко звинуватив відомство Авакова у незаконному стеженні.