Тіллерсон про пуски КНДР: Ми продовжимо нашу кампанію мирного тиску

Тіллерсон заявив, що США розглядають запуски КНДР як провокацію проти себе

Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив у неділю, що новий запуск північнокорейських балістичних ракет, який здійснили напередодні, є провокацією, але США продовжать пошуки мирного врегулювання.

«Ми розглядаємо це як провокацію проти США і наших союзників, – заявив Тіллерсон в інтерв’ю телеканалові Fox News. – Ми продовжимо нашу кампанію мирного тиску, як я її характеризую, будемо працювати з нашими союзниками, працювати з Китаєм, щоб зрозуміти, чи можемо ми посадити режим у Пхеньяні за стіл переговорів».

26 серпня Північна Корея здійснила нові пуски ракет – як уважають, найімовірніше, балістичних малої далекосяжності.

Ракети були запущені зі східного узбережжя країни в Японське море.

Об’єднане управління начальників штабів Збройних сил Південної Кореї повідомило, що ракети пролетіли в бік моря близько 250 кілометрів.

Тихоокеанське командування США заявило, що спостерегло пуски трьох балістичних ракет малої далекосяжності, причому одна з них вибухнула відразу після старту, ще дві, як заявляли спершу, зазнали невдачі в польоті. Пізніше військові США уточнили, що дві ракети дійсно подолали 250 кілометрів.

За словами військових США, ракети не були націлені на американський острів Гуам у Тихому океані, що його недавно погрожував обстріляти Пхеньян.

Як раніше повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив, що Північна Корея стикнеться з «вогнем і люттю», якщо надумає загрожувати Штатам. У відповідь Пхеньян пригрозив ракетним ударом по острову Гуам, де розташована база ВПС США.

Глава Пентагону також пригрозив Північній Кореї кінцем режиму.

Канцлер Німеччина Ангела Меркель розкритикувала Трампа за «ескалацію риторики».