У Тимошенко нагадали: вона перша з прем’єрів підписала лист-звернення про членство України у НАТО

«Батьківщина» одностайно підтримала попереднє схвалення проекту закону про внесення змін до Конституції щодо курсу України до НАТО та ЄС

«Сьогодні перед нами стоїть ключове питання: як курс на членство в ЄС і НАТО буде реалізований», – наголосив Соболєв

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко була першою з прем’єр-міністрів, яка підписала лист-звернення до Саміту НАТО про можливість надання Україні членства в Альянсі. Про це заявив заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв.

Він звернув увагу на те, що саме під  «євроінтеграційним гаслом  тоді кандидат у президенти Юлія Тимошенко провела виборчу кампанію, коли решта претендентів нам розказували про неможливість навіть думки про членство в НАТО», – зазначив представник «Батьківщини».

За словами Соболєва, також фракція «Батьківщина» одностайно підтримала попереднє схвалення проекту закону про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) (№9037).

«Сьогодні перед нами стоїть ключове питання: як курс на членство в ЄС і НАТО буде реалізований в законах, а головне – безпосередньо в розумінні кожної особи. Бо курс на НАТО – це не просто запис у Конституції, це зміна самого менталітету нації. І я думаю, що народ до цього готовий», – наголосив нардеп.

Як повідомлялося, парламент проголосував за зміни до Конституції щодо ЄС та НАТО.

За результатами поіменного голосування, опублікованими на сайті Верховної Ради, «проти» висловилися три позафракційні та весь Опоблок.