У Тимошенко нагадали: вона перша з прем’єрів підписала лист-звернення про членство України у НАТО

У Тимошенко нагадали: вона перша з прем’єрів підписала лист-звернення про членство України у НАТО
«Батьківщина» одностайно підтримала попереднє схвалення проекту закону про внесення змін до Конституції щодо курсу України до НАТО та ЄС

«Сьогодні перед нами стоїть ключове питання: як курс на членство в ЄС і НАТО буде реалізований», – наголосив Соболєв

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко була першою з прем’єр-міністрів, яка підписала лист-звернення до Саміту НАТО про можливість надання Україні членства в Альянсі. Про це заявив заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв.

Він звернув увагу на те, що саме під  «євроінтеграційним гаслом  тоді кандидат у президенти Юлія Тимошенко провела виборчу кампанію, коли решта претендентів нам розказували про неможливість навіть думки про членство в НАТО», – зазначив представник «Батьківщини».

За словами Соболєва, також фракція «Батьківщина» одностайно підтримала попереднє схвалення проекту закону про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) (№9037).

«Сьогодні перед нами стоїть ключове питання: як курс на членство в ЄС і НАТО буде реалізований в законах, а головне – безпосередньо в розумінні кожної особи. Бо курс на НАТО – це не просто запис у Конституції, це зміна самого менталітету нації. І я думаю, що народ до цього готовий», – наголосив нардеп.

Як повідомлялося, парламент проголосував за зміни до Конституції щодо ЄС та НАТО.

За результатами поіменного голосування, опублікованими на сайті Верховної Ради, «проти» висловилися три позафракційні та весь Опоблок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: