Тимошенко пропонує набирати контрактників у ЗСУ на нових умовах

За словами Тимошенко, для того, щоб українська армія стала сильнішою, потрібно збільшити реальний обсяг фінансування наших Збройних Сил з 2%ВВП до 3%

Зарплата рядового контрактної служби в 1,5 раза повинна перевищувати середню заробітну плату в країні, - вважає лідер партії «Батьківщина»

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко привітала Українських воїнів з Днем Збройних сил України та висловила їм свою повагу та вдячність. Про це йдеться на її сторінці у Facebook.

За словами Тимошенко, для того, щоб українська армія стала сильнішою, потрібно збільшити реальний обсяг фінансування наших ЗСУ з 2%ВВП до 3%.

Тоді можна буде у Збройні сили України набирати військовослужбовців на нових умовах.

«Так, зарплата рядового контрактної служби в 1,5 раза перевищуватиме середню заробітну плату в країні, усі військові зможуть отримати житло за спеціальною іпотечною програмою, за якою відсотки сплачуватиме держава. Також до контракту будуть включені гарантії медобслуговування, отримання освіти, пенсійного страхування, а також додаткові пільги для учасників бойових дій та членів їх родин», - повідомила Юлія Тимошенко.

За словами лідера «Батьківщини», результатом комплексної програми зміцнення армії стане повна відповідність всім стандартам НАТО з подальшою інтеграцією у цей світовий безпековий та миротворчий колективний блок.