Трамп оголосив війну своїм однопартійцям, - ЗМІ

Мільярдер провів твітер-шторм, у якому розкритикував Райана та інших представників республіканського керівництва

Агресивні заяви кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа на адресу спікера Палати представників Пола Райана та інших високопоставлених однопартійців означають те, що Трамп пішов на них війною.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на центральне американське видання USA Today.

«Трамп, практично, оголосив війну республіканському керівництву у вівторок, виступивши проти спікера Палати представників Пола Райана через його критику (Трампа – ред.) та заклики припинити кампанію», – йдеться в публікації.

Мільярдер у вівторок провів твітер-шторм, у якому розкритикував Райана та інших представників республіканського керівництва.

«Так гарно, що кайдани з мене були зняті, і тепер я можу боротися за Америку так, як я хочу», – написав Трамп.

Такого роду напади Трампа на спікера Палати та інших високопоставлених республіканців свідчать про серйозні проблеми всередині партії, зауважує видання. Тепер республіканцям дедалі важче буде утримати контроль над Сенатом і, можливо, над Палатою представників, не кажучи вже про перемогу на президентських виборах, зазначила газета. 

Нагадаємо, останній з численних скандалів, пов'язаних з висловлюваннями Трампа, розгорівся через публікацію його вульгарної бесіди про жінок з шоуменом Біллі Бушем. У записі, датованому ще 2005 роком, нинішній кандидат в президенти у вельми розкутій манері зізнається, що намагався спокусити заміжню жінку, але у нього «не вийшло». Після оприлюднення запису на Трампа з критикою накинулися як демократи, так і самі республіканці. Мільярдер в спеціальному відеозверненні приніс вибачення, «якщо хтось образився». Він також заявив, що оприлюднення його скандальних висловів є лише «спробою відвернути увагу від проблем, що стоять перед США».

Тим часом журналісти ідентифікували заміжню жінку, про невдалу спробу близькості з якою у нецензурних виразах розповідав Дональд Трамп. 

На заяви Трампа вже відреагувала його дружина Меланія.